Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

The gaming world

Det var en helt normal dag i New Jersey. Längst in i den djupaste gränden bodde Jacob och Jack. De var två helt vanliga tonåringar. Men de hade en YouTube-kanal.

Jack och Jacobs enda hobby var gaming. Och där kanske ni fattar vad de gör på sin YouTube-kanal. De spelar och spelar. Deras favoritspel är FIFA 97 men de spelar nästan aldrig in videor när de spelar det.

Nu var det måndag och Jack och Jacob skulle till skolan. Men de kunde inte koncentrera sig eftersom det precis har kommit ett nytt spel som heter Mountain Climb, och Jack och Jacob kunde inte vänta en sekund till att få spela in en video när de spelar det.

När jag sa en sekund så menade jag det för Jacob och Jack hoppade ut genom fönstret och sedan sprang de allt vad de orkade till sitt hus. Deras mamma blev jättearg för att de sprang hem innan skolan slutade, men Jacob och Jack hörde nästan inget, de sprang upp till sitt rum och började livestreama. Deras YouTube-kanal hette JJ och hade 3 miljoner prenumeranter.

Och de är ju faktiskt amerikaner så deras videor var på engelska. Det borde faktiskt egentligen hela den här berättelsen vara, men det är den inte. Iallafall, deras videor började alltid likadant och det lät så här: "Hello guys and welcome to another boom bam video of JJ." Och det var så den här videon också började.

Allt gick som planerat, de ramlade aldrig ner från berget, iallafall nästan aldrig. Och då kanske ni tänker att det gör väl inget det är ju bara ett spel. Men på något sjukt sätt ramlade de in i datorn. Alla i kommentarerna spammade:

"Vad hände?"

Fast vi var inne i spelet så våra fans hörde inte vad vi sa. Vi hade riktigt tur för vi landade i vattnet men det gjorde fortfarande ont. Men vi hade ingen aning om hur man simmade. Vi trodde att våra liv var slut. Just då så kom en schimpans hoppande så vi tog tag i hans fötter och flög till marken. Fansen fattade ingenting. Precis när vi landade frågade den där schimpansen:

- Hur har ni hamnat här?

Jack och Jacob struntade i att svara på den frågan utan ställde en annan fråga:

- Kan du prata? frågade båda.

- Det är väl klart att jag kan prata, sa schimpansen.

- Var är vi? undrade Jacob.

Då svarade schimpansen att vi var i Mountain Climb fast liksom här nere. Då sa Jack.

- Så vi är inne i tv-spelet fast i ett ställe som man inte kan vara på i spelet?

- Exakt så, svarade schimpansen.

- Men hur kommer vi tillbaka till den riktiga världen? undrade Jacob.

- Det finns bara en person som vet.

- Men vem är det då? sa Jacob.

- Det ska jag säga till dig min lilla vän det är jag.

Då brast både Jack och Jacob ut i skratt.

- Det är sant, sa schimpansen. Han lät så allvarlig att de inte kunde tro något annat än att han var den enda som visste hur man kom tillbaka till riktiga livet.

Så de frågade honom ytterligare en gång:

- Hur kommer vi tillbaka till riktiga livet?

Schimpansen svarade att endast en person med över tre miljoner prenumeranter på YouTube kunde ta sig tillbaka. Då berättade Jack och Jacob att de hade en YouTube-kanal som hette JJ som hade 3,1 miljoner prenumeranter. Fast han trodde inte på dem. De sa att de kunde bevisa det. Då sa schimpansen:

- Ge mig era mobiler så ni kan bevisa det då.

Jack och Jacob sa:

- Vi har kvar våra mobiler i riktiga världen.

- Då kan vi väl gå och och kolla det hemma hos mig?

- Då sa Jacob och Jack att det kan vi göra.

Schimpansen sa såhär:

- Om ni har över tre miljoner prenumeranter så ska jag få tillbaka er in i den riktiga världen men om ni inte har det så måste ni ge mig tusen bananer.

Jack och Jacob gick med på det. Men då hade de helt glömt bort att de spelade in en video och eftersom att de inte pratade med fansen så började många sluta prenumerera och "ogilla". Men det fick de reda på först senare. Vägen hem till schimpansen var lång och svår.

De kämpade mellan träd och sprang på de fina savannerna. Tillslut var de framme vid schimpansens hem. Huset var mer som en trädkoja än ett hus. Allting i trädkojan var nytt och fräscht och litet. De satte sig i en soffa framför tv:n. De gick in på YouTube och kollade. De hade bara två miljoner prenumeranter. Så de var tvungna att ge schimpansen tusen bananer.

Jack och Jacob behövde komma på något annat sätt att komma därifrån. De kom på att de kunde be tittarna att göra något. Men det var lite svårt eftersom de inte kunde komma på något de kunde göra. Plus att om de hade kommit på något så hade nästan inga kunnat ta sig till deras hus eftersom att endast 0,4 procent av Jack och Jacobs tittare bor i New Jersey.

Men det är ju fortfarande några personer som bor där. Så de behövde komma på något de kunde be sina tittare att göra. Jacob kom på en grej nästan direkt, fast den planen visste Jacob att Jack inte skulle gilla. Men han sa planen ändå. Planen var att slå sönder datorn. Som Jacob trodde så gillade Jack inte den. För att datorn kostade 5000 dollar.

Men Jack gick med på den ändå. Sedan kom de på att de inte kunde göra det eftersom de var i spelet. Så Jacob kom på den geniala idén att be deras tittare att göra det. Så det var så de gjorde. Så de sa tyst för sig själva snälla slå sönder datorn om ni kan, vår adress är Blueberry Gate 9. Och då kom de på att mamma kommer bli jättearg när främlingar springer in i deras hus. Men det var värt det.

Just nu var Jacob och Jack ute och hämtade bananer. Fast egentligen så bara väntade de bara på att någon skulle slå sönder datorn. Ungefär tio minuter senare började det kännas skakigt. Då fattade de att någon hade börjat slå på deras dator. Jack började nästan gråta när han insåg att datorn skulle gå sönder. Men som sagt, det var det värt.

De kom tillbaka till riktiga världen och de var överlyckliga. Deras mamma kom rusande upp för trappan. Hon måste ha hört ljudet från när datorn gick sönder. Fast på något sätt så hörde hon inte när fansen smög in. Deras mamma hade varit jätteorolig för dem. När hon såg att datorn gått sönder blev hon väldigt arg på dem och de fick innegångsförbud i två veckor. Fast de fick vara inne och äta och sova.

Det var faktiskt ganska roligt att vara ute tyckte Jack och Jacob. Sista dagen på innegångsförbudet ringde ett okänt nummer. Men de svarade ändå. Och det var ingen annan än MrBeast. Han är en av världens mest kända YouTuber.

Det enda han gör på sin kanal är att ge bort pengar. Och det var just det han gjorde till dme. Han gav dem 100 000 dollar. Det första de gjorde var att springa till deras mamma och berätta nyheten. Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar! ELLER?!

NJ1114 oon kans kirjottanu

  • Ikon ugglan silhuett

Det magiska avloppet

Det var en helt normal dag. Vi åt cheerios och vaniljyoghurt, det smakade gott. Efter det så borstade vi tänderna Joel hade tandkräm och Ludvig borstade tänderna med kaviar. Men han åt upp allt och tänderna blev ej re...

Muitten kertomuksia

Lissää kertomuksia
  • Ikon räv silhuett

Emma

Minun äitin nimi oon Emma. Se oon 48 voutta vanha. Se oon ruottalainen ja tornionlaaksolainen. Se puhhuu: ruottia, meänkieltä, engelskaa, franskaa ja islantia.

Emma assuu Etelä-Ruottissa. Se asu Pajalassa ko se oli...

  • Ikon räv silhuett

Sporttilupa

Tällä sporttiluvala met lähimä meän kämpäle Ljungdalenhiin.

Met kaajoima kaks kuusta ko olima sielä.

Met hiihtimä ja ookasima slaalomia.

Mulle tuli vesirokko ja mie tulin aivan prippuseksi.

Yheksänkymmentäkaheksan...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Sporttiluvalla met olema olheet faffan stugalla ja meän stugalla. Ensin met lähimä kotia koulusta ja söimä klassia ja sitten illala met kattoima Talang-prukramin tv:stä.

Sunnuntaiaamuna met päätimä ette met lähemä...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Urheiluluvala mie olin tunturissa. Met ookasima slaalomia Kläppenissä. Met asuima kämpässä. Mie olin sielä isän ja isoveljen kanssa. Sielä oli paljon lunta. Met istuima nuotiolla ja söimä makkaraa. Se oli hyvvää. Siel...

  • Ikon räv silhuett

Kissa ja koira

Kissa syöpii ruisleipää.

Koira syöpii voita.

Ja kissa leekaa koiran kans.

Ja koira leekaa kissan kans.

Sitten kissa löysi silmäklasit, ja se näki ette koira ei ollu koira.

Se oli mammutti! Sillä oli paksu...

  • Ikon räv silhuett

Encanto

Se oon yks tyär minkä nimi oon Mirabel.

Hälla oon 2 sisarusta ja net oon Isabella ja Luisa.

Ja hänen äitin nimi oon Juliette. Mirabellilä oon yks ääventyyri se oon että hakea yks kynttilä mikä oon hemlig.

1. osa

  • Ikon räv silhuett

Kuningas Pärtilin ääventyyri

Täälä on Kuningas Pärtiili.

Pärtiili pittää plokata sieniä ja sitte Pärtiili halvaa mennä joulukaupphaan ja ostaa jouluhommia. Sen jälkhiin Pärtiili halvaa mennä ja kävellä. Sitte hään halvaa mennä kotia ja nukkua ko...

  • Ikon räv silhuett

Min Luleplats / Minun paikka Luulajassa

Olen 2,5-vuotias poika ja asun Luulajassa.

Luulajan leikkipaikoissa mie tykkään leikkiä kaveritten kansa.

Ja tykkään mennä Karlsviikhiin kattomhaan vanhoita junia. Minusta se on jännää. Mie tykkään junista paljo...