På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gil linje

Författarträff -
Lina Stoltz


Som ung var min dröm att bli skådespelare, journalist eller fotograf, men det blev ett annat kreativt yrke istället – alltså författare. Min första bok blev publicerad när jag var tjugofyra år och sedan dess har jag skrivit elva böcker och ett par pjäsmanus. Jag har skrivit för läsare från ca tre år och uppåt. Mina senaste böcker är en bok för mindre barn som heter Vilma och skolan/Vilma ja koulu. Boken är på svenska och meänkieli. Jag har också två nya böcker för högstadiet/gymnasiet. De heter På natten är allt sant och Ljusa nätter.

Mina böcker handlar ofta om vardagliga saker i unga människors liv, även sådant som kan vara lite svårt. Jag tycker det är roligt att jobba med språk och ord. Man kan säga att min stil är ganska enkel och rak, och jag använder ofta inte fler ord än nödvändigt för att berätta något.

Förutom mitt författarskap är jag lärare i svenska, engelska och religion, och jag har jobbat i skolan i flera år. Just nu jobbar jag mest med mitt skrivande. Under flera somrar har jag anordnat kulturläger för ungdomar och jag har också jobbat som dramapedagog. Jag bor i Luleå, men har ett hus i Överkalix där jag gärna är.

| tillbaka

 

Polarugglans skrivtips!

Skriv!

Läs igenom det du skrivit.

Lägg till sådant du saknar.

Läs högt.

Ta bort det som kändes onödigt!

Skicka till POLARBIBBLO, såklart.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss