På Polarbibblo.se använder vi cookies (kakor) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om Vad cookies är?

Gil linje

Författarträff -
Therese Henriksson


Då jag var åtta år lovade jag mig själv att någon gång bli författare. Jag tyckte att böckerna hade hjälpt mig med saker som kändes svåra. Både i skolan och hemma. Man kunde känna igen sig i dem, och det gjorde att man kände sig mindre ensam. Den känslan ville jag ge till andra barn.
I tonåren skev jag dagbok, ritade serier, och skrev dikter.

Fast, sedan då jag blev vuxen gjorde jag en massa andra saker istället. Jag jobbade inom vården och hemtjänsten. Sedan blev jag fritidspedagog.

Hela tiden skrev jag berättelser vid sidan av. Då min dotter Lovisa skulle fylla femton ville jag ge henne något jag gjort själv. Så jag bestämde mig för att skriva en bok. Det blev också ett bokpaket på femtonårsdagen. Fast boken som handlade om spökerier och kärlek i tonårsvärlden fanns bara i ett enda exemplar. Lovisa tyckte om den. Så jag bestämde mig för att äntligen uppfylla löftet jag gav mig själv då jag var liten.

Jag sökte till universitetet i Luleå och kom in på en kurs i kreativt skrivande. En kurs blev till tre, och då jag gått alla kurserna hade jag faktiskt skrivit en bok till. I Korpmåne som är en fantasy som mest utspelar sig i Norrbotten ville jag ta med både naturen och folktron som jag växt upp med, och både sorg och kärlek som är alldeles ny. Boken kom ut på Opals bokförlag 2015. Sedan dess har jag ritat och skrivit flera andra manus.

Kort om mig;
Jag heter Therese Henriksson och är 48 år. (Mental ålder varierar mellan åtta och åttio.)
Jag bor i Mockträsk med Nisse som är nio och Patrik som är femtiofem.
Hos oss bor också tjugoen får, två katter, ett gäng höns och hunden Smulan.
Mina stora barn Albin och Lovisa har flyttat hemifrån. De tycker också om att skriva berättelser.

| tillbaka

 

Polarugglans skrivtips!

Skriv!

Läs igenom det du skrivit.

Lägg till sådant du saknar.

Läs högt.

Ta bort det som kändes onödigt!

Skicka till POLARBIBBLO, såklart.

© Polarbibblo.se | om oss | om webbsidorna | kontakta oss