Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

En dag i mitt liv

Idag skulle jag till skolan. Jag gick upp tidigt på morgonen för att jag skulle äta frukost på Strömnässkolan. Mamma skjutsade mig till skolan klockan 7 på morgonen för att hinna med frukosten på skolan. Den har dagen skulle vi ha idrott på skolan så jag tog med mig en snöraket och min slalomjälm för vi skulle åka på Strömlidabacken den här dagen.

När jag kom fram till skolan så gjorde jag och några av mina kompisar Noelle och Siri som redan var där hängagubbe på varandra. Det var väldigt kul. Sen efter en liten stund så var det frukost. För iallafall treor som jag är, är det inte frukost förrän klockan tjugo i åtta. Sen åt vi frukost och sen gick vi varje dag ut tills det ringer in klockan halv nio och då börjar första lektionen. Varje torsdag så har några av treorna idrott direkt på morgonen och det har jag varje torsdag. Så vi gick ner till Strömlidabacken.

Idag hade det snöat väldigt mycket och det var ganska kallt i Piteå. Men det gjorde ingenting för det var jättekul ändå. Det var jättemycket pudersnö i backen. Och det gjorde allting mycket roligare. Sen gick vi till skolan ingen. Och då var det rast så vi var ute då också. Sen var det lektion för mig och dom som hade varit på idrott. Då hade vi SO med våran vikarie. Vi jobbade om Bondestenåldern. Sen kom dom som hade varit på idrott tillbaka och då var det lunch. Sen var det rast efter vi hade ätit lunch. Sen hade vi lektion hela klassen. Då hade vi högläsning. Det är att fröken läser i en bok högt för klassen. Sen hade vi en liten rast och sen efter rasten så hade vi svenska som sista lektion. Och idag slutade vi klockan halv två. Sen så var jag till klockan halv fem på fritids, men det är jag inte varje dag. Hej då.

Muitten kertomuksia

Lissää kertomuksia
  • Ikon räv silhuett

Emma

Minun äitin nimi oon Emma. Se oon 48 voutta vanha. Se oon ruottalainen ja tornionlaaksolainen. Se puhhuu: ruottia, meänkieltä, engelskaa, franskaa ja islantia.

Emma assuu Etelä-Ruottissa. Se asu Pajalassa ko se oli...

  • Ikon räv silhuett

Sporttilupa

Tällä sporttiluvala met lähimä meän kämpäle Ljungdalenhiin.

Met kaajoima kaks kuusta ko olima sielä.

Met hiihtimä ja ookasima slaalomia.

Mulle tuli vesirokko ja mie tulin aivan prippuseksi.

Yheksänkymmentäkaheksan...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Sporttiluvalla met olema olheet faffan stugalla ja meän stugalla. Ensin met lähimä kotia koulusta ja söimä klassia ja sitten illala met kattoima Talang-prukramin tv:stä.

Sunnuntaiaamuna met päätimä ette met lähemä...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Urheiluluvala mie olin tunturissa. Met ookasima slaalomia Kläppenissä. Met asuima kämpässä. Mie olin sielä isän ja isoveljen kanssa. Sielä oli paljon lunta. Met istuima nuotiolla ja söimä makkaraa. Se oli hyvvää. Siel...

  • Ikon räv silhuett

Kissa ja koira

Kissa syöpii ruisleipää.

Koira syöpii voita.

Ja kissa leekaa koiran kans.

Ja koira leekaa kissan kans.

Sitten kissa löysi silmäklasit, ja se näki ette koira ei ollu koira.

Se oli mammutti! Sillä oli paksu...

  • Ikon räv silhuett

Encanto

Se oon yks tyär minkä nimi oon Mirabel.

Hälla oon 2 sisarusta ja net oon Isabella ja Luisa.

Ja hänen äitin nimi oon Juliette. Mirabellilä oon yks ääventyyri se oon että hakea yks kynttilä mikä oon hemlig.

1. osa

  • Ikon räv silhuett

Kuningas Pärtilin ääventyyri

Täälä on Kuningas Pärtiili.

Pärtiili pittää plokata sieniä ja sitte Pärtiili halvaa mennä joulukaupphaan ja ostaa jouluhommia. Sen jälkhiin Pärtiili halvaa mennä ja kävellä. Sitte hään halvaa mennä kotia ja nukkua ko...

  • Ikon räv silhuett

Min Luleplats / Minun paikka Luulajassa

Olen 2,5-vuotias poika ja asun Luulajassa.

Luulajan leikkipaikoissa mie tykkään leikkiä kaveritten kansa.

Ja tykkään mennä Karlsviikhiin kattomhaan vanhoita junia. Minusta se on jännää. Mie tykkään junista paljo...