Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
 • Ikon ugglan silhuett

Pedro tappar bort Pedri

Det är andra veckan på sommarlovet och Pedro ska till Spanien med sin vän Pedri. Nu är dom på flygplatsen. Pedro stoppar sina händer i fickorna för att ta fram biljetterna men dom är inte där. Han letar i alla sina fickor, kläder och till och med i resväskan. Pedro får panik. Pedro kollar överallt, sedan ser han någonting sticka ut under stolen och det är biljetterna, whoof vilken lättnad han känner. Tack och lov att vi hittade dom. Pedro visar biljetterna och de går in i flyget.

När dom är uppe i luften känner Pedro sig yr. Han springer till toaletten och spyr. Han bara tänker, oh vad äckligt. Han tvättar och torkar sin mun och går och sätter sig.

Nu har dom landat på flygplatsen i Madrid. Det första dom gör är att gå in på sina hotellrum som dom har bokat. Det är natt och de sover.

När dom vaknar går de direkt till en restaurang och äter frukost. Efter frukosten går dom direkt för att köpa kläder i de fina butikerna. Senare när dom går till stan ser de några mexikaner som sjunger och spelar gitarr. Pedro och Pedri blir imponerade och ger dom fem euro.

Pedro och Pedri älskar spansk fotboll och kollar upp om det finns några matcher och det finns det. Det är den ultimata matchen El Classico och det är Barcelona och Real Madrid som spelar.

Såklart hejar dom på Real Madrid. Dom går till stan för att köpa Real Madrids hemma matchdräkt. När dom kommer till butiken säger Pedri att han ska kolla runt lite i den fina staden. Pedro säger okej, bara du inte går långt bort från mig.

Pedro hittar kläderna, betalar och går ut. Men en sak han inte hittar är Pedri. Pedro får panik. Han letar överallt. Sedan ser han Pedris hatt runt hörnet. Pedro går dit och ser Pedri stå framför en hemlös person och vill ge honom pengar.

- Var har du varit? Jag har varit jättestressad. Jag trodde du hade blivit kidnappad när jag såg din hatt, säger Pedro.

- Jag hittade en hemlös person och jag ville ge honom pengar. Kan vi snälla ge pengar och bjuda honom på mat? säger Pedri.

- Okej då, kom nu, säger Pedro.

- Yes, du är bäst! säger Pedri.

Pedro och Pedri bjuder den hemlösa personen på mat och ger honom pengar och nu skulle dom kolla på fotbollsmatchen. Real Madrid vinner med 4-2. Nu ska Pedro och Pedri sova och dom har haft sin otroliga resa och här tar den slut.

AlanBalan oon kans kirjottanu

 • Ikon ugglan silhuett

Varför slogs Noa och jag

Flera i klassen retade mig eftersom Noa hade sagt till Karin att jag gillade henne. För att få slut på retandet sa jag till Noa att han måste tala om för henne, och alla andra, att han hade hittat på alltihop. Noa sa...

 • Ikon ugglan silhuett

Vanlig groda

Utseende

En vanlig groda brukar vara gul, grå, brun och olivgrön med mörka fläckar och trubbig nos. Den här grodan kan bli upp till 10 centimeter lång, alltså ungefär som en mobiltelefon.

Livscykel

En vanlig grod...

 • Ikon ugglan silhuett

If I won one million crowns

If I won one million crowns I would first of all make a budget. So, because I am a child, I would not need to pay rent and that. My budget of buying things would be 350,000 crowns.

If I bought things with that I w...

 • Ikon ugglan silhuett

Mongol Rally

Mongol Rally

The Mongol Rally is an intercontinental car rally that begins in Europe and ends in Ulan-Ude, Russia.

The rally originally ended in Ulanbataar, Mongolia. However, to avoid punitive costs and taxes as...

 • Ikon ugglan silhuett

Min måndag

I måndags började min morgon med att jag vaknade och bäddade min säng, klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. Därefter gick jag till min buss för att gå till skolan.

När jag var framme vid skolan höll ja...

 • Ikon ugglan silhuett

Ett glatt minne

Det här kommer handla om när jag och min kusin lurade våra mammor att åka Lisebergbanan.

Först av allt kom vi in på Liseberg och min kusin sa direkt till mig att vi skulle åka Loke. Vi stod i kö jättelänge fast til...

 • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kusin

En gång skulle jag och min kusin tända fyrverkerier på nyår. Då hade min kusin några smällare och vi tänkte att vi kunde göra något som vi aldrig skulle glömma i hela vårt liv. Vi tänkte att vi kunde kasta smällarna p...

Muitten kertomuksia

Lissää kertomuksia
 • Ikon räv silhuett

Emma

Minun äitin nimi oon Emma. Se oon 48 voutta vanha. Se oon ruottalainen ja tornionlaaksolainen. Se puhhuu: ruottia, meänkieltä, engelskaa, franskaa ja islantia.

Emma assuu Etelä-Ruottissa. Se asu Pajalassa ko se oli...

 • Ikon räv silhuett

Sporttilupa

Tällä sporttiluvala met lähimä meän kämpäle Ljungdalenhiin.

Met kaajoima kaks kuusta ko olima sielä.

Met hiihtimä ja ookasima slaalomia.

Mulle tuli vesirokko ja mie tulin aivan prippuseksi.

Yheksänkymmentäkaheksan...

 • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Sporttiluvalla met olema olheet faffan stugalla ja meän stugalla. Ensin met lähimä kotia koulusta ja söimä klassia ja sitten illala met kattoima Talang-prukramin tv:stä.

Sunnuntaiaamuna met päätimä ette met lähemä...

 • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Urheiluluvala mie olin tunturissa. Met ookasima slaalomia Kläppenissä. Met asuima kämpässä. Mie olin sielä isän ja isoveljen kanssa. Sielä oli paljon lunta. Met istuima nuotiolla ja söimä makkaraa. Se oli hyvvää. Siel...

 • Ikon räv silhuett

Kissa ja koira

Kissa syöpii ruisleipää.

Koira syöpii voita.

Ja kissa leekaa koiran kans.

Ja koira leekaa kissan kans.

Sitten kissa löysi silmäklasit, ja se näki ette koira ei ollu koira.

Se oli mammutti! Sillä oli paksu...

 • Ikon räv silhuett

Encanto

Se oon yks tyär minkä nimi oon Mirabel.

Hälla oon 2 sisarusta ja net oon Isabella ja Luisa.

Ja hänen äitin nimi oon Juliette. Mirabellilä oon yks ääventyyri se oon että hakea yks kynttilä mikä oon hemlig.

1. osa

 • Ikon räv silhuett

Kuningas Pärtilin ääventyyri

Täälä on Kuningas Pärtiili.

Pärtiili pittää plokata sieniä ja sitte Pärtiili halvaa mennä joulukaupphaan ja ostaa jouluhommia. Sen jälkhiin Pärtiili halvaa mennä ja kävellä. Sitte hään halvaa mennä kotia ja nukkua ko...

 • Ikon räv silhuett

Min Luleplats / Minun paikka Luulajassa

Olen 2,5-vuotias poika ja asun Luulajassa.

Luulajan leikkipaikoissa mie tykkään leikkiä kaveritten kansa.

Ja tykkään mennä Karlsviikhiin kattomhaan vanhoita junia. Minusta se on jännää. Mie tykkään junista paljo...