Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen

Bok- och tidningslotteriet

Varje månad lottar vi på Polarbibblo ut böcker och tidningar till de barn som fått sina texter och teckningar publicerade på sajten. Nedan hittar du vanliga frågor och svar om vårt Bok- och tidningslotteri!

Hur kommer jag med i Bok- och tidningslotteriet?

Först av allt behöver du en användare. När du sen skickar in bidrag eller quizsvar till oss kan du klicka i rutan att du vill vara med i Bok- och tidningslotteriet. Du får då skriva in din adress, så vi vet var vi ska skicka din bok eller tidning om du vinner. När ditt bidrag blir publicerat på sajten räknas det som en lott i lotteriet! Enkelt!

Vilka typer av bidrag blir en lott i Bok- och tidningslotteriet?

Berättelser, dikter, boktips och teckningar blir en lott efter att de godkänts och publicerats. Du kan också få en lott om du svarar alla rätt på ett quiz och väljer att skicka in dina svar. 

Hur många gånger kan jag skicka in till Bok- och tidningslotteriet?

Så många du vill!

Hur gammal ska jag vara för att få vara med i Bok- och tidningslotteriet?

Allt emellan 0 och 18 år!

Vilka böcker och tidningar lottar ni ut?

De tidningar du kan välja mellan är Kamratposten, Min häst och Robot. Du får det nyaste eller näst nyaste numret av tidningen.

Böckerna är olika varje gång! Det är därför vi ber dig välja vilken typ av bok du vill ha och hur gammal du är. Det gör det lättare för oss att välja något riktigt bra!

Vill du tipsa oss om tidningar eller böcker du tycker borde finnas med i lotteriet? Skriv det i vårt kontaktformulär.

Hur ofta lottar ni ut böcker?

Varje månad, förutom på sommaren då vi slår ihop juli och augusti månad. Tillsammans blir det elva lotterier per år.

När på månaden lottar ni ut böckerna?

I början på nästa månad. Som exempel: majs Bok- och tidningslotteri dras i början på juni. Det är för att alla som vill vara med i lotteriet den månaden ska hinna bli publicerade och ha lika stor chans att vinna.

Varför lottar ni bara ut böcker och tidningar?

För att vi på Polarbibblo älskar att läsa! Och vi vill dela med oss av våra egna och hjälpa dig att hitta nya läsfavoriter. Ibland skickar vi också med små överraskningar till våra vinnare.

Om du vill vinna en av våra mjukisugglor ska du hålla utkik efter våra speciella tävlingar.