Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

En udda Halloween

Hej! Jag heter Emy och är 11 år. Idag ska jag berätta om årets Halloween. Halloween har länge varit min favoritårstid, efter julen alltså. Det är ju jättekul att gå ut och gå bus eller godis. Men det bästa är nog ändå Halloweenfesten som varje år hålls i sporthallen. Oftast brukar alla barn först gå bus eller godis och sedan komma till festen med hinkar fulla med godis. Jag bor i norra Sverige och det är snö redan i oktober hos oss, så man går med jacka och täckbyxor ovanpå sin Halloweendräkt.

Hur som helst, nog om hur Halloween brukar gå till, för det har hänt en katastrof! Coronaviruset härjar över hela världen och förstör precis ALLTING! Man får inte gå bus eller godis, man får inte ha höstbingo, man får inte ha fredagsmys på fritidsgården med skräckfilmer, men värst av allt...

MAN FÅR INTE HA HALLOWEENFEST! DET ÄR EN KATASTROF JU!

När vi hörde att det inte blir någon fest så blev jag så arg att jag låste in mig själv på toaletten i en evighet. Men medan jag satt där på toalocket så slog det mig: jag kan ha min egen halloween fest! Med godis och skräckfilm och allt!

Så jag började med att göra en lista. Vem skulle komma? Jag bestämde mig för att mina närmaste kompisar Tina, Elin, Martina och Helena skulle få komma. Jag gjorde inbjudningskort med en stor pumpa med häxhatt på toppen. Sedan gjorde jag ett enkelt hemmagjort bingo och fyllde skålar med godis.

Efter allt det gick jag hem till alla och gav dem korten. De sken genast upp när de läste inbjudan. Så gick jag hem till mig och klädde upp mig. Jag hade bestämt mig för att vara en vampyr i år.

När Tina, Elin, Martina och Helena kom hade vi en tävling om vem som hade bäst utklädnad. Tina var en zombie med blod överallt, Elin var ett spöke, enkelt gjort av ett lakan med två hål till ögon, Martina var ett skelett med en jättecool sminkning och Helena var en häxa med en fejkvårta på näsan. Till slut blev Martina framröstad till den med den bästa Halloweendräkten för i år.

Sedan åt vi godis och tittade på filmen "IT" som vi egentligen inte får titta på, men mamma och pappa var inte hemma så de visste inget.

- Det blev ändå en superrolig Halloween! sa Tina.

- Aa, trodde aldrig att det skulle bli så kul med corona och allt! sa Martina.

Så ja, det blev en jätterolig Halloween till slut!

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kompis

En dag var jag med min kompis hon heter Lou och vi var ute och lekte i trädgården. Det var roligt. Nästa dag på morgonen åt jag Nutellamacka, det var gott. Sedan plingade det på dörren det var någon som sålde majblom...

  • Ikon ugglan silhuett

Tjej och spegel

Var en gång en tjej som hade förlorat sin mamma. Så hon gick ut i skogen för det fanns ett rykte att det fanns en spegel som man kunde prata med de döda med. Det fanns massor av monster i skogen, varulvar som den här...

  • Ikon ugglan silhuett

Svarta madam

Tre tjejer går till en toalett på skolan och säger Svarta madam åtta gånger. Sen när dom går ut ur toaletten ser dom Svarta madam i korridoren som jagar dom.

  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...