Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Kaninen Lotus

Ljungfälleskolansbibliotek
Kaninen ligger i en säng.

Lotus är en lila kanin. Han är glad för att han har rymt från sin stränga matte och gömt sig högt uppe i ett träd. Han tog ett skutt för att komma till den högsta grenen.

Kaninen tittar ut på en äng.

Lotus fick ont i kanintassarna av att sitta i trädet så han skuttade ner igen. Sedan stod han i gräset och kände något konstigt under tassarna. Kan det vara en giftig spindel som biter honom i klorna?

Kaninen träffar Spindeln.

Det var en spindel men som tur var var den inte giftig. Lotus fick panik för spindeln var så stor. Han skuttade upp på ett bord. Då klättrade spindeln efter Lotus upp på bordet och sade att han var en snäll spindel.

Kaninen läser böcker.

De gick till biblioteket för att läsa lite om spindlar i en faktabok. Lotus upptäckte att spindeln hade talat sanning och faktiskt inte var giftig.

Kaninen tittar in genom ett fönster.

Lotus sitter ute och tittar in genom fönstret till sitt hus. Han vill se om hans matte är på bättre humör och har blivit snäll. Spindeln stannade kvar i biblioteket och läste mer i spindelboken för att se om det som stod i boken stämde och var sant.

Kaninen äter kanelbullar.

Lotus matte hade blivit på gott humör när hon bakade bullar så hon bjöd in Lotus och spindeln på fika och så levde de lyckliga i alla sina dagar!

Polarbibblo Polarbibblo