Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Ett glatt minne

Det här kommer handla om när jag och min kusin lurade våra mammor att åka Lisebergbanan.

Först av allt kom vi in på Liseberg och min kusin sa direkt till mig att vi skulle åka Loke. Vi stod i kö jättelänge fast till slut kom vi fram och skulle åka den. I början var det inte läskigt men sedan blev den nästan upp och ner. Det kändes som att jag skulle ramla av. Jag höll i mig jättehårt och blundade. Det var en konstig känsla, det kändes som att jag hade svimmat men ändå inte. Till slut kom vi ner och jag fick några tårar.

Vi åkte nästan allting. Dom roligaste var Lisebergbanan och Helix eftersom dom var så snabba och blev upp och ner i en hög fart, det var jätteroligt. Till slut orkade vi inte åka själva hela tiden. Jag och min kusin var dom enda som vågade åka karusellerna. Eftersom våra mammor inte vågade åka någonting ville vi att dom skulle åka Lisebergbanan. Fast vi kunde ju inte säga hur den var. Så vi sade bara till dom att det var ett tåg som åkte runt Liseberg i en seg fart. När vi kom först i kön sa jag och min kusin att vi skulle sitta längst framme och våra mammor bakom oss. Så fort den började åka går ju banan rakt uppåt och våra mammor börja be till Gud. Dom skrek på oss så mycket och jag och min kusin skrattade ihjäl oss.

När vi var längst uppe svängde den till vänster och sedan åkte den rakt ner cirka fyra gånger. Det enda våra mammor gjorde var att skrika och svära hela tiden. Alla som åker Lisebergsbanan blir fotograferade under åkturen. Min mammas och min kusins mammas huvud var typ hopklistrade hela tiden.

Avslutningsvis åkte vi hem och skrattade nästan hela bilresan.

AlanBalan aaj tjaaleme

  • Ikon ugglan silhuett

Pedro tappar bort Pedri

Det är andra veckan på sommarlovet och Pedro ska till Spanien med sin vän Pedri. Nu är dom på flygplatsen. Pedro stoppar sina händer i fickorna för att ta fram biljetterna men dom är inte där. Han letar i alla sina fi...

  • Ikon ugglan silhuett

Varför slogs Noa och jag

Flera i klassen retade mig eftersom Noa hade sagt till Karin att jag gillade henne. För att få slut på retandet sa jag till Noa att han måste tala om för henne, och alla andra, att han hade hittat på alltihop. Noa sa...

  • Ikon ugglan silhuett

Vanlig groda

Utseende

En vanlig groda brukar vara gul, grå, brun och olivgrön med mörka fläckar och trubbig nos. Den här grodan kan bli upp till 10 centimeter lång, alltså ungefär som en mobiltelefon.

Livscykel

En vanlig grod...

  • Ikon ugglan silhuett

If I won one million crowns

If I won one million crowns I would first of all make a budget. So, because I am a child, I would not need to pay rent and that. My budget of buying things would be 350,000 crowns.

If I bought things with that I w...

  • Ikon ugglan silhuett

Mongol Rally

Mongol Rally

The Mongol Rally is an intercontinental car rally that begins in Europe and ends in Ulan-Ude, Russia.

The rally originally ended in Ulanbataar, Mongolia. However, to avoid punitive costs and taxes as...

  • Ikon ugglan silhuett

Min måndag

I måndags började min morgon med att jag vaknade och bäddade min säng, klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. Därefter gick jag till min buss för att gå till skolan.

När jag var framme vid skolan höll ja...

  • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kusin

En gång skulle jag och min kusin tända fyrverkerier på nyår. Då hade min kusin några smällare och vi tänkte att vi kunde göra något som vi aldrig skulle glömma i hela vårt liv. Vi tänkte att vi kunde kasta smällarna p...

Soptsesth jeatjabistie

Vielie soptsesh
  • Ikon haren silhuett

Ninjah jïh gïermesje

Ikth lij gïermesje, gellieh åejjiejgujmie. Snjåajpelh dej njaelmiej sistie råasoejin. Dellie golme ninjah böötin, jïh gïermesjem bäjjese vaaran nollelin, gropten sijse. Jeehtin desnie gullie. Ninjah gïermesjem geereli...