Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen

Vad kan du göra hos oss?

Välkommen till Polarbibblo! Vi är en skattkista full av berättelser – dina och andras! Spännande, knasiga, allvarliga och roliga – här finns allt!

Hos oss kan du skicka in berättelser, dikter, bildberättelser, boktips och teckningar och få dem publicerade på sajten. Du kan också läsa och inspireras av det andra barn skickat in. Kanske hitta din nya favoritbok bland våra boktips? Om du behöver idéer på vad du ska skriva kan du använda vår Ordmaskin!

Du kan också spela Pac-Man, memory, Ordjakten, lösa quiz och läsa boken om Noras pulka på många olika språk.

Just det här med olika språk är en viktig del av Polarbibblo. Här har meänkieli och samiska språk en självklar plats bredvid svenskan. Det är språk som alltid talats i Sverige. Vi tycker att det är viktigt att barn ska kunna använda dessa språk på Polarbibblo.

Hur funkar det då?

Det är helt gratis att använda Polarbibblo. Du väljer själv om du vill skapa ett användarkonto hos oss eller inte. Även utan användarkonto kan du göra det mesta på sajten, som att skicka in berättelser du har skrivit. Har du inget konto får du ett påhittat namn av oss som dina bidrag publiceras under.

Annars är det lätt att skapa ett konto, och det finns fördelar med det. Du kan till exempel spara bidrag du inte hinner göra färdigt. Du kan också vara med i vårt Lotteri. Där kan du vinna böcker och tidningar varje månad.

Efter att du skickat in ett bidrag till oss kommer en av våra redaktörer att titta på det. Om du har ett konto kan redaktören ge dig förslag på hur du kan ändra din text om det behövs. Redaktören kan också ge dig tips på hur du kan bli bättre på att skriva.

När ni båda är nöjda publiceras bidraget och du kan läsa det på webbplatsen. Om du anmält dig till Lotteriet med ditt bidrag har du nu en lott.

Har du fortfarande frågor?

Vill du veta mer om Lotteriet? Gå hit!

Har du frågor om hur något fungerar på Polarbibblo? Hör av dig till oss via vårt kontaktformulär så svarar vi så snart som möjligt.

Vi hoppas att du ska ha det kul hos oss. Låt fantasin flöda!