Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen

Lotteriet

Nästan varje månad lottar vi på Polarbibblo ut böcker, tidningar och andra fina vinster till de barn som är med på sajten. Här hittar du vanliga frågor och svar om vårt Lotteri!

Hur kommer jag med i Lotteriet?

Först av allt behöver du en användare. När du sen skickar in bidrag eller quizsvar kan du klicka i rutan att du vill vara med i Lotteriet. Du får då skriva in din adress och välja önskad vinst. Adressen är för att vi ska veta var vi ska skicka din vinst om du vinner. När ditt bidrag blir publicerat på sajten räknas det som en lott i Lotteriet! Enkelt!

Vilka typer av bidrag blir en lott i Lotteriet?

Berättelser, dikter, boktips, bildberättelser och teckningar blir en lott efter att de godkänts och publicerats. Du kan också få en lott om du svarar alla rätt på ett quiz och väljer att skicka in dina svar.

Hur många gånger kan jag skicka in till Lotteriet?

Så många du vill!

Hur gammal ska jag vara för att få vara med i Lotteriet?

Allt mellan 0 och 18 år!

Vilka vinster lottas ut?

Vi lottar ut böcker, tidningar och t-shirts. Ibland finns det också extra vinster. Håll utkik efter de speciella utlottningarna! Ibland skickar vi också med små överraskningar till våra vinnare.

De tidningar du kan välja mellan är Kamratposten, Min häst och Robot. Du får det nyaste eller näst nyaste numret av tidningen.

Böckerna är olika varje gång! Det är därför vi ber dig välja vilken typ av bok du vill ha och hur gammal du är. Det gör det lättare för oss att välja något riktigt bra!

Våra t-shirtar finns på språken lulesamiska, meänkieli, nordsamiska och sydsamiska. Glöm inte att välja en storlek!

Vill du tipsa oss om vinster du tycker borde finnas med i Lotteriet? Skriv det i vårt kontaktformulär.

Hur ofta lottar ni ut vinster?

Varje månad, förutom på sommaren då vi slår ihop juli och augusti månad. Tillsammans blir det elva lotterier per år.

När på månaden lottar ni ut böckerna?

I början på nästa månad. Som exempel: majs lotteri dras i början på juni. Det är för att alla som vill vara med i Lotteriet den månaden ska hinna bli publicerade och ha lika stor chans att vinna.