Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
 • Ikon ugglan silhuett

Pedro tappar bort Pedri

Det är andra veckan på sommarlovet och Pedro ska till Spanien med sin vän Pedri. Nu är dom på flygplatsen. Pedro stoppar sina händer i fickorna för att ta fram biljetterna men dom är inte där. Han letar i alla sina fickor, kläder och till och med i resväskan. Pedro får panik. Pedro kollar överallt, sedan ser han någonting sticka ut under stolen och det är biljetterna, whoof vilken lättnad han känner. Tack och lov att vi hittade dom. Pedro visar biljetterna och de går in i flyget.

När dom är uppe i luften känner Pedro sig yr. Han springer till toaletten och spyr. Han bara tänker, oh vad äckligt. Han tvättar och torkar sin mun och går och sätter sig.

Nu har dom landat på flygplatsen i Madrid. Det första dom gör är att gå in på sina hotellrum som dom har bokat. Det är natt och de sover.

När dom vaknar går de direkt till en restaurang och äter frukost. Efter frukosten går dom direkt för att köpa kläder i de fina butikerna. Senare när dom går till stan ser de några mexikaner som sjunger och spelar gitarr. Pedro och Pedri blir imponerade och ger dom fem euro.

Pedro och Pedri älskar spansk fotboll och kollar upp om det finns några matcher och det finns det. Det är den ultimata matchen El Classico och det är Barcelona och Real Madrid som spelar.

Såklart hejar dom på Real Madrid. Dom går till stan för att köpa Real Madrids hemma matchdräkt. När dom kommer till butiken säger Pedri att han ska kolla runt lite i den fina staden. Pedro säger okej, bara du inte går långt bort från mig.

Pedro hittar kläderna, betalar och går ut. Men en sak han inte hittar är Pedri. Pedro får panik. Han letar överallt. Sedan ser han Pedris hatt runt hörnet. Pedro går dit och ser Pedri stå framför en hemlös person och vill ge honom pengar.

- Var har du varit? Jag har varit jättestressad. Jag trodde du hade blivit kidnappad när jag såg din hatt, säger Pedro.

- Jag hittade en hemlös person och jag ville ge honom pengar. Kan vi snälla ge pengar och bjuda honom på mat? säger Pedri.

- Okej då, kom nu, säger Pedro.

- Yes, du är bäst! säger Pedri.

Pedro och Pedri bjuder den hemlösa personen på mat och ger honom pengar och nu skulle dom kolla på fotbollsmatchen. Real Madrid vinner med 4-2. Nu ska Pedro och Pedri sova och dom har haft sin otroliga resa och här tar den slut.

Fler berättelser av AlanBalan

 • Ikon ugglan silhuett

Varför slogs Noa och jag

Flera i klassen retade mig eftersom Noa hade sagt till Karin att jag gillade henne. För att få slut på retandet sa jag till Noa att han måste tala om för henne, och alla andra, att han hade hittat på alltihop. Noa sa...

 • Ikon ugglan silhuett

Vanlig groda

Utseende

En vanlig groda brukar vara gul, grå, brun och olivgrön med mörka fläckar och trubbig nos. Den här grodan kan bli upp till 10 centimeter lång, alltså ungefär som en mobiltelefon.

Livscykel

En vanlig grod...

 • Ikon ugglan silhuett

If I won one million crowns

If I won one million crowns I would first of all make a budget. So, because I am a child, I would not need to pay rent and that. My budget of buying things would be 350,000 crowns.

If I bought things with that I w...

 • Ikon ugglan silhuett

Mongol Rally

Mongol Rally

The Mongol Rally is an intercontinental car rally that begins in Europe and ends in Ulan-Ude, Russia.

The rally originally ended in Ulanbataar, Mongolia. However, to avoid punitive costs and taxes as...

 • Ikon ugglan silhuett

Min måndag

I måndags började min morgon med att jag vaknade och bäddade min säng, klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. Därefter gick jag till min buss för att gå till skolan.

När jag var framme vid skolan höll ja...

 • Ikon ugglan silhuett

Ett glatt minne

Det här kommer handla om när jag och min kusin lurade våra mammor att åka Lisebergbanan.

Först av allt kom vi in på Liseberg och min kusin sa direkt till mig att vi skulle åka Loke. Vi stod i kö jättelänge fast til...

 • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kusin

En gång skulle jag och min kusin tända fyrverkerier på nyår. Då hade min kusin några smällare och vi tänkte att vi kunde göra något som vi aldrig skulle glömma i hela vårt liv. Vi tänkte att vi kunde kasta smällarna p...

Berättelser av andra

Fler berättelser
 • Ikon ugglan silhuett

Ugglan

Polarbibblougglan Pip skulle ut på äventyr i skogen. Han hade aldrig varit i skogen. Pip var trött men gick ändå upp och packade. Han var så glad och sjöng medan han packade. Men sen kom han på en grej. Han hade glöm...

 • Ikon ugglan silhuett

Nyckelmysteriet

Det var en gång en kille som hette Frans. Han var 12 år och bodde i Roma. En dag när han gick på en promenad vid parken så hittade han en väldigt rostig nyckel.

- Nämen, en nyckel! sa han, jag undrar vart den kan le...

 • Ikon ugglan silhuett

Det magiska mötet

En morgon vaknade Piper med en märklig känsla. Hon satte sig upp i sängen.

"Vilken underlig dröm jag hade" tänkte Piper.

Hon hade stått i en stor dal, omringad av träd och plötsligt dök en varelse upp bara några m...

 • Ikon ugglan silhuett

Evonlie - Del 2 - Staden Ampire

Du kommer väl inte ihåg Evonlie? Hon som räddade ön Gothia? Den modiga hjälten! Om du vill läsa fortsättningen så kommer den här! Du är på rätt plats. Gillade du Del 1? Okej då börjar det...

... Evonlie kom tillbak...

 • Ikon ugglan silhuett

Katten

Jag och min lillasyster var hos min kompis Bella för att vi skulle sova över där. Jag och Bella gick ut i trädgården där min lillasyster Emma och Bellas lillasyster Ella lekte. Jag och Bella älskar att måla så vi fråg...

 • Ikon ugglan silhuett

Spökhuset

Det var en gång tre vänner som inte hade någonting att göra.

Då frågade Klara om de andra ville gå till spökhuset på Lingongatan. Då svarade Ville och Jimmy ja.

Lingongatan är en mystisk gata. Till exempel så har sa...

 • Ikon ugglan silhuett

Hans och Ivar

Hans och Ivar hade tappat någonting i skogen så dom gick dit för att leta.

Men där var det en ande som behövde hjälp med ett nytt recept för att kunna bli osynlig.

Det var svårt, men dom hittade en morot, slem från...

 • Ikon ugglan silhuett

Det hemliga bidraget

Grattis! Du hittade det hemliga bidraget!

Svaret är: Röd.

Och ledtråden om var du ska gå härnäst? Sidan om Polarbibblos språkdjur! Men var du hittar den får du klura ut själv ;)

Lycka till!