Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
 • Ikon ugglan silhuett

Pedro tappar bort Pedri

Det är andra veckan på sommarlovet och Pedro ska till Spanien med sin vän Pedri. Nu är dom på flygplatsen. Pedro stoppar sina händer i fickorna för att ta fram biljetterna men dom är inte där. Han letar i alla sina fickor, kläder och till och med i resväskan. Pedro får panik. Pedro kollar överallt, sedan ser han någonting sticka ut under stolen och det är biljetterna, whoof vilken lättnad han känner. Tack och lov att vi hittade dom. Pedro visar biljetterna och de går in i flyget.

När dom är uppe i luften känner Pedro sig yr. Han springer till toaletten och spyr. Han bara tänker, oh vad äckligt. Han tvättar och torkar sin mun och går och sätter sig.

Nu har dom landat på flygplatsen i Madrid. Det första dom gör är att gå in på sina hotellrum som dom har bokat. Det är natt och de sover.

När dom vaknar går de direkt till en restaurang och äter frukost. Efter frukosten går dom direkt för att köpa kläder i de fina butikerna. Senare när dom går till stan ser de några mexikaner som sjunger och spelar gitarr. Pedro och Pedri blir imponerade och ger dom fem euro.

Pedro och Pedri älskar spansk fotboll och kollar upp om det finns några matcher och det finns det. Det är den ultimata matchen El Classico och det är Barcelona och Real Madrid som spelar.

Såklart hejar dom på Real Madrid. Dom går till stan för att köpa Real Madrids hemma matchdräkt. När dom kommer till butiken säger Pedri att han ska kolla runt lite i den fina staden. Pedro säger okej, bara du inte går långt bort från mig.

Pedro hittar kläderna, betalar och går ut. Men en sak han inte hittar är Pedri. Pedro får panik. Han letar överallt. Sedan ser han Pedris hatt runt hörnet. Pedro går dit och ser Pedri stå framför en hemlös person och vill ge honom pengar.

- Var har du varit? Jag har varit jättestressad. Jag trodde du hade blivit kidnappad när jag såg din hatt, säger Pedro.

- Jag hittade en hemlös person och jag ville ge honom pengar. Kan vi snälla ge pengar och bjuda honom på mat? säger Pedri.

- Okej då, kom nu, säger Pedro.

- Yes, du är bäst! säger Pedri.

Pedro och Pedri bjuder den hemlösa personen på mat och ger honom pengar och nu skulle dom kolla på fotbollsmatchen. Real Madrid vinner med 4-2. Nu ska Pedro och Pedri sova och dom har haft sin otroliga resa och här tar den slut.

Fler berättelser av AlanBalan

 • Ikon ugglan silhuett

Varför slogs Noa och jag

Flera i klassen retade mig eftersom Noa hade sagt till Karin att jag gillade henne. För att få slut på retandet sa jag till Noa att han måste tala om för henne, och alla andra, att han hade hittat på alltihop. Noa sa...

 • Ikon ugglan silhuett

Vanlig groda

Utseende

En vanlig groda brukar vara gul, grå, brun och olivgrön med mörka fläckar och trubbig nos. Den här grodan kan bli upp till 10 centimeter lång, alltså ungefär som en mobiltelefon.

Livscykel

En vanlig grod...

 • Ikon ugglan silhuett

If I won one million crowns

If I won one million crowns I would first of all make a budget. So, because I am a child, I would not need to pay rent and that. My budget of buying things would be 350,000 crowns.

If I bought things with that I w...

 • Ikon ugglan silhuett

Mongol Rally

Mongol Rally

The Mongol Rally is an intercontinental car rally that begins in Europe and ends in Ulan-Ude, Russia.

The rally originally ended in Ulanbataar, Mongolia. However, to avoid punitive costs and taxes as...

 • Ikon ugglan silhuett

Min måndag

I måndags började min morgon med att jag vaknade och bäddade min säng, klädde på mig, åt frukost och borstade tänderna. Därefter gick jag till min buss för att gå till skolan.

När jag var framme vid skolan höll ja...

 • Ikon ugglan silhuett

Ett glatt minne

Det här kommer handla om när jag och min kusin lurade våra mammor att åka Lisebergbanan.

Först av allt kom vi in på Liseberg och min kusin sa direkt till mig att vi skulle åka Loke. Vi stod i kö jättelänge fast til...

 • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kusin

En gång skulle jag och min kusin tända fyrverkerier på nyår. Då hade min kusin några smällare och vi tänkte att vi kunde göra något som vi aldrig skulle glömma i hela vårt liv. Vi tänkte att vi kunde kasta smällarna p...

Berättelser av andra

Fler berättelser
 • Ikon ugglan silhuett

Vänner vi är

Det var en gång en drake som gick i skogen. Sen stötte draken på en ren som hette Mille. Då blev renen Mille rädd för draken Smille och så sprang Mille iväg av rädsla. Då sprang Smille efter renen Mille och sa:

- Fö...

 • Ikon ugglan silhuett

En saga om en fiskmås

En gång var det en fiskmås som flygde, den dök ner för att den såg en svan som den skulle kolla lite närmare på. Sen såg den att det var en tjejfiskmås som den flög upp och dansade med. De såg ett vattenfall och en ha...

 • Ikon ugglan silhuett

Hönans död

Det var en gång en höna som stod i sitt hem och var själv hemma. Balkongen var öppen och då ropade någon höna:

- Höna, du som är så bra och fantastisk, kan inte du komma på balkongen?

- Ok, sa hönan.

Hönan gick...

 • Ikon ugglan silhuett

Vad kommer mellan 100 och 0?

Svaret är 0 hahahahaha

Okej kanske inte så roligt😅

 • Ikon ugglan silhuett

Glicthen i tv:n

En gång var det en tv som glicthade utav bara den, sedan sprengdes tv:n :)

 • Ikon ugglan silhuett

HEJ

Vill någon bli min vän så vi kan skriva sagor och prata med varann?

 • Ikon ugglan silhuett

Den korta berättelsen

Det var en gång en kort berättelse som var slut om 40393837363543333231.

Slut

 • Ikon ugglan silhuett

Bob och Axel - Mustaschvulkanen

Det var en gång en blobfisk som hette Bob och en axolotl som hette Axel. De bodde i ett rosa korallrev och gillade att simma fisksimning. En dag när de var ute på fisksimning såg de något. Det var en vulkan som spruta...