Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Det magiska avloppet

Det var en helt normal dag. Vi åt cheerios och vaniljyoghurt, det smakade gott. Efter det så borstade vi tänderna Joel hade tandkräm och Ludvig borstade tänderna med kaviar. Men han åt upp allt och tänderna blev ej rena. Vi hoppade in i den brummande bilen och körde till skolan.

Vi hörde höga barnröster när vi sprang till den vita dörren. När vi kom in i klassrummet hade fröken Quak redan börjat berätta om vad vi skulle göra under dagen.

Första lektionen var matte vi jobbade med uppställning med växling. Efter det så var det rast. En helt normal rast. Joel och Ludvig spelade fotboll. Och fem minuter efter dem började spela så behövde Ludvig gå på toaletten.

Han sprang på det gråa gruset till dörren och gick på toa. Joel följde efter honom och väntade utanför dörren. Men Ludvig såg inte att det stod "Ur funktion" på toalettdörren. Då så hörde Joel ett högt skrik från toan. Joel sprang till toaletten och såg att dörren var öppen. Sedan hoppade Joel ner i toaletten. Joel simmade djupare och djupare ner i toaletten och hittade Ludvig som satt på en bänk nere i avloppet och han skrek att det luktade jätteäckligt. Vi simmade runt i avloppet för att försöka hitta en utgång. Då såg vi en skugga vi trodde att det var ett avloppstroll.

Vi simmade så snabbt som vi aldrig hade simmat förut.

- Har du läst fakta om avloppstroll? frågade Ludvig.

- Varför skulle jag vilja läsa den jättetråkiga boken?

Då berättade Ludvig en fullständigt idiotisk sak att veta och det var att han hade 119 spel på sin mobil. Då utbrast Joel i skratt.

Men då insåg de att avloppstrollet stod bakom dem egentligen var Albert Einstein.

- Är inte du död? skrek Joel och Ludvig i munnen på varandra.

- Does it look like im dead? svarade Einstein.

Då förstod Joel och Ludvig ingenting. Men det var tur att en av Ludvigs spel var Google translate. På det sättet fick de veta att det Einstein sa betydde: "Ser det ut som att jag är död?"

- Nej, svarade Ludvig och Joel.

För det var nämligen så att Einstein kunde inte prata svenska men han kunde förstå svenska.

Då berättade Einstein en lång historia på engelska om hur han inte var död. Joel och Ludde översatte allt i google translate. Då berättade Einstein att han också blev nerspolad i en toalett en gång. Han var 87 år gammal när han blev nedspolad i toaletten och han hade aldrig lyckats hitta ut igen.

-Hur har du fått mat då? frågade Ludvig

- You don't need food here, svarade Eintstein.

Einstein berättade också att man är odödlig nere i avloppet. Det är ganska skönt här nere för att det är lugnt och inget krig.

- Men hur kom ni egentligen ner hit? frågade Einstein.

- Vi kom ner hit genom det illaluktande avloppet, svarade Joel.

- Fy vad äckligt, svarade Einstein. Kom ni ifrån ett avlopp eller ett avloppsrör?

- Ett avloppsrör, svarade Ludvig. Nu måste vi hitta upp härifrån.

Joel och Ludvig hade ingen aning om hur dem skulle ta sig upp. Ludvig började inse att de måste skynda sig eftersom att Ludvigs mobil höll på att dö. Och då skulle de inte längre kunna översätt allt som Einstein sa.

Plötsligt hittade Einstein en grå illaluktande labyrint. Framför labyrinten stod det på en skylt "PRISET ÄR EN SÅG!" Då så kom Ludde på en idé. De kunde såga sönder ett rör och simma upp genom avloppet. Alla tyckte att det lät som en bra och äcklig idé. Och sen så röstade de om vem som skulle göra labyrinten. Det vart Einstein.

- I am too old for that, sa Eintstein med gammal och skrovlig röst.

Så Ludvig fick gå istället för Einstein. Labyrinten var otroligt svår, mycket svårare än vad de hade trott. Ludvig sprang som ett lejon genom tunnlar och bakom väggar och till slut hittade han sågen. Sågen var blå och liten. Men just då kom han på att han behövde komma tillbaka till Einstein och Joel. Så han sprang som ett lejon genom tunnlar och bakom väggar ytterligare en gång. Och nu var Ludvig månstensälskaren framme hos Einstein den smarta och Joel den fotbollstokiga.

De sprang till närmsta avloppsrör. De använde den blå sågen och sågade av röret. Ludvigs mobil hade bara fem procent kvar så de simmade så snabbt som en delfin och till slut kom de upp i Fröken Quaks toalett. Einstein sa farväl och lämnade dem. Joel och Ludvig sprang till skolan.

De fick skäll för att de var så sena. Och så berättade Joel och Ludvig hela historien för sin klass. Ingen trodde på dem. Men nästa dag trodde alla på dem. För på Breaking news i alla länder sa de Einstein hittades utanför ett hus i Sverige. Och då förstod klassen att det var på riktigt!

NJ1114 oon kans kirjottanu

  • Ikon ugglan silhuett

The gaming world

Det var en helt normal dag i New Jersey. Längst in i den djupaste gränden bodde Jacob och Jack. De var två helt vanliga tonåringar. Men de hade en YouTube-kanal.

Jack och Jacobs enda hobby var gaming. Och där kansk...

Muitten kertomuksia

Lissää kertomuksia
  • Ikon räv silhuett

Emma

Minun äitin nimi oon Emma. Se oon 48 voutta vanha. Se oon ruottalainen ja tornionlaaksolainen. Se puhhuu: ruottia, meänkieltä, engelskaa, franskaa ja islantia.

Emma assuu Etelä-Ruottissa. Se asu Pajalassa ko se oli...

  • Ikon räv silhuett

Sporttilupa

Tällä sporttiluvala met lähimä meän kämpäle Ljungdalenhiin.

Met kaajoima kaks kuusta ko olima sielä.

Met hiihtimä ja ookasima slaalomia.

Mulle tuli vesirokko ja mie tulin aivan prippuseksi.

Yheksänkymmentäkaheksan...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Sporttiluvalla met olema olheet faffan stugalla ja meän stugalla. Ensin met lähimä kotia koulusta ja söimä klassia ja sitten illala met kattoima Talang-prukramin tv:stä.

Sunnuntaiaamuna met päätimä ette met lähemä...

  • Ikon räv silhuett

Minun sporttilupa

Urheiluluvala mie olin tunturissa. Met ookasima slaalomia Kläppenissä. Met asuima kämpässä. Mie olin sielä isän ja isoveljen kanssa. Sielä oli paljon lunta. Met istuima nuotiolla ja söimä makkaraa. Se oli hyvvää. Siel...

  • Ikon räv silhuett

Kissa ja koira

Kissa syöpii ruisleipää.

Koira syöpii voita.

Ja kissa leekaa koiran kans.

Ja koira leekaa kissan kans.

Sitten kissa löysi silmäklasit, ja se näki ette koira ei ollu koira.

Se oli mammutti! Sillä oli paksu...

  • Ikon räv silhuett

Encanto

Se oon yks tyär minkä nimi oon Mirabel.

Hälla oon 2 sisarusta ja net oon Isabella ja Luisa.

Ja hänen äitin nimi oon Juliette. Mirabellilä oon yks ääventyyri se oon että hakea yks kynttilä mikä oon hemlig.

1. osa

  • Ikon räv silhuett

Kuningas Pärtilin ääventyyri

Täälä on Kuningas Pärtiili.

Pärtiili pittää plokata sieniä ja sitte Pärtiili halvaa mennä joulukaupphaan ja ostaa jouluhommia. Sen jälkhiin Pärtiili halvaa mennä ja kävellä. Sitte hään halvaa mennä kotia ja nukkua ko...

  • Ikon räv silhuett

Min Luleplats / Minun paikka Luulajassa

Olen 2,5-vuotias poika ja asun Luulajassa.

Luulajan leikkipaikoissa mie tykkään leikkiä kaveritten kansa.

Ja tykkään mennä Karlsviikhiin kattomhaan vanhoita junia. Minusta se on jännää. Mie tykkään junista paljo...