Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
 • Ikon ugglan silhuett

Katten

Jag och min lillasyster var hos min kompis Bella för att vi skulle sova över där. Jag och Bella gick ut i trädgården där min lillasyster Emma och Bellas lillasyster Ella lekte. Jag och Bella älskar att måla så vi frågade Emma och Ella om vi kunde måla av dem. De sa ja.

Vi gick för att hämta våra penslar, målarburkar och staffliet från altanen och gick till en fin plats i trädgården. Vi hann precis måla konturerna när Bellas och Ellas mamma Kristina ropade att det var mat.

Vi åt maten, och gick sedan ut i trädgården igen. Vi målade en stund, sedan tog vi en paus i målandet och lade oss i gräset.

- Kolla! ropade Ella och Emma.

Vi tittade bort mot trädet dit de pekade och där satt det en liten liten chokladbrun kattunge och jamade. Jag gick långsamt dit och tog upp den i famnen.

- Du får heta Misse, sa jag.

Vi gick in med katten till Bellas och Ellas hus. Vi frågade Bellas och Ellas mamma om vi kunde behålla den. Hon sa ja för hon älskade också katter.

Fler berättelser av AlvaMalmstrom

 • Ikon ugglan silhuett

Prinsessan och grodan

Det var en gång en prinsessa som hette Josefin. En dag var hon ute med sin groda Lusifer och målade, hon målade väldigt vackert. Helt plötsligt hoppade grodan upp på hennes arm, hon hoppade till av den plötsliga hände...

 • Ikon ugglan silhuett

Milly och råttbanditerna

Det var en gång en katt som hette Milly. Hon gick över gatan, det var mörkt och hon var lite rädd. En gång hade hon sett på TV att det var stora råttor som härjade i staden. Hennes mamma hade sagt att hon inte skulle...

Berättelser av andra

Fler berättelser
 • Ikon ugglan silhuett

Vänner vi är

Det var en gång en drake som gick i skogen. Sen stötte draken på en ren som hette Mille. Då blev renen Mille rädd för draken Smille och så sprang Mille iväg av rädsla. Då sprang Smille efter renen Mille och sa:

- Fö...

 • Ikon ugglan silhuett

En saga om en fiskmås

En gång var det en fiskmås som flygde, den dök ner för att den såg en svan som den skulle kolla lite närmare på. Sen såg den att det var en tjejfiskmås som den flög upp och dansade med. De såg ett vattenfall och en ha...

 • Ikon ugglan silhuett

Hönans död

Det var en gång en höna som stod i sitt hem och var själv hemma. Balkongen var öppen och då ropade någon höna:

- Höna, du som är så bra och fantastisk, kan inte du komma på balkongen?

- Ok, sa hönan.

Hönan gick...

 • Ikon ugglan silhuett

Vad kommer mellan 100 och 0?

Svaret är 0 hahahahaha

Okej kanske inte så roligt😅

 • Ikon ugglan silhuett

Glicthen i tv:n

En gång var det en tv som glicthade utav bara den, sedan sprengdes tv:n :)

 • Ikon ugglan silhuett

HEJ

Vill någon bli min vän så vi kan skriva sagor och prata med varann?

 • Ikon ugglan silhuett

Den korta berättelsen

Det var en gång en kort berättelse som var slut om 40393837363543333231.

Slut

 • Ikon ugglan silhuett

Bob och Axel - Mustaschvulkanen

Det var en gång en blobfisk som hette Bob och en axolotl som hette Axel. De bodde i ett rosa korallrev och gillade att simma fisksimning. En dag när de var ute på fisksimning såg de något. Det var en vulkan som spruta...