Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Stad av skuggor

  • Tjaelije: Cassandra Clare
  • Bievnije: KaSuX R
  • Sjiehteles: 15+ Båeries
  • Dutnjien gïen lea Legimuskonto: Legimus ikon Legimus
  • Dorjesovveme: 5 Snaltjen 2022
Stad av skuggor

Man bïjre gærja lij:

"Stad av skuggor" börjar med att Clary och hennes kompis Simon ska gå på nattklubben Pandemonium, men det som väntar där är allt annat än normalt. Clary ser hur några personer försvinner in genom en dörr där de inte borde gå in, hon misstänker att något är fel och följer efter.

När hon kommer in ser hon först ingenting men tittar sedan igen och ser hur en kille blir mördad, men någonting är fel. Efter att killen dog så bara försvann han. Det visar sig sedan att det bara är Clary som kan se mördarna.

Dagen efter när Clary sitter på ett café ser hon hur en av mördarna också sitter där, samma dag försvinner hennes mamma . Under loppet av två dagar har hela Clarys liv förändras och det kommer aldrig att bli sig likt igen.

Huvudpersonen i den här boken heter Clary Fray. Clary är en intressant karaktär eftersom hon inte vet så mycket om varken sig själv eller sin familj och det är bra att man under boken får veta mer lite i taget. Jag stör mig däremot lite på att hon inte ifrågasatt sin bakgrund lite tidigare, men hade hon gjort det så hade det här ju inte blivit någon bok så jag får väl klara mig.

Clarys bästa kompis heter Simon. Simon är ganska speciell eftersom han har en tvåsidig personlighet. Han beter sig ganska nördigt, fast innerst inne är han ändå cool. En annan viktig karaktär i boken är Jace. Jace är en sån karaktär som man bara måste älska. Jag älskar honom i alla fall eftersom han är så cool. Han är även ganska mystisk men på ett bra sätt. Jaces bakgrund är väldigt intressant dessutom, men jag tänker inte avslöja något om den utan ni får läsa boken själva helt enkelt.

"Stad av skuggor " är första boken i serien "The Mortal Instruments".

Maam gærjan bïjre tuhtjim:

Jag tyckte att den här boken var riktigt superbra. Jag skulle nog klassa den som den bästa boken som jag läst ut - hittills i år. Så jag rekommenderar helt klart den här boken till alla som gillar fantasy.

Det jag gillar med den här är att det händer alltid nya saker så den blir inte tråkig på samma sätt som många andra böcker. Det var även ganska bra beskrivningar i boken. Det jag inte gillar med boken är att man kunde ha fått reda på lite mer om alla varelser som finns. Men annars kan jag inte komma på något. Den här boken är en upplevelse, storyn är som en dörr till en ny värd full av spänning och karaktärerna är så verkliga att de lika gärna skulle kunna vara dina grannar.

"Stad av skuggor" får betyget 9/10. Som sagt är den nog den bästa boken jag läst i år. Det är ganska mycket kvar på året så det skulle kunna ändras, fast för tillfället ligger den 1:a.