Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Dörren på vinden

- Fanny vakna, annars kommer vi försent! ropade mamma från köket.

- Jag är vaken! ropade jag tillbaka.

Mamma lät stressad som vanligt, hon var säkert sen igen. Vi hade precis flyttat till Svartholm, mamma hade fått något jobb här men jag ville inte flytta. Allt hände så snabbt. Pappa dog och mamma fick sparken. Jag var tvungen att lämna alla mina kompisar.

Den första natten i det nya huset hörde jag fotsteg på vinden och dem fortsatte varje natt efter det. Men en natt tog jag på mig mina tofflor och tog med en ficklampa sedan gick jag upp på vinden. När jag kom upp var det ingen där. Jag letade och letade men hittade inget spår av att någon hade varit här. Precis när jag skulle gå såg jag något som glittrade, jag gick fram och tog upp den glittrande saken. Det var ett halsband med en nyckel på. Jag smög ner till mitt rum och lade halsbandet på sängbordet sedan somnade jag.

Nästa morgon vaknade jag av fotstegen igen. Jag kollade på klockan, 05:27.

"Varför så tidigt?" tänkte jag och tog på mig tofflorna.

Uppe på vinden var det helt tomt. Men så upptäckte jag en grej jag hade missat under natten. I ett hörn var det en liten dörr. Jag gick fram till den och i mitten av den lilla dörren var det ett litet nyckelhål.

"Nyckeln på halsbandet..."var det första jag tänkte.

Jag sprang ner och hämtade nyckeln och sedan upp igen. Jag satte in nyckeln i nyckelhålet och den passade perfekt. Med ett litet klick öppnades dörren.