Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Försvunnen kvinna

- Leo! Har du hört om vad dom sa på nyheterna? ropade mamma.

Nyheterna? Jag skulle ju aldrig lyssna på nyheterna.

- Nej? Vadå då? frågade jag.

Jag gick nerför trapporna och fram till mamma och frågade fundersamt:

- Är det något som har hänt?

Mamma visade vad det stod och det var en kvinna runt 30 årsåldern som var borta.

- Din vän Isak? Är inte hans mamma försvunnen?

- Jo, sa jag fundersamt.

Jag gick uppför trapporna och tog tag i mobilen. Av rädsla i kroppen och i panik ringde jag Isak. Han svarade inte så därför bestämde jag att cykla hem till honom. Jag gick nerför trapporna igen och tog på mig mina nya svarta skor, hoppade upp på cykeln och började cykla i full fart hem till honom.

Jag hade cyklat i ungefär fem minuter och började känna att det var slut på krafter i benen. Jag behövde en paus och bestämde mig för att gå med cykeln en bit nu. Mitt på vägen såg jag något rött. Var det blod? tänkte jag fundersamt. Jag ökade farten och började jogga istället med cykeln. När jag kom fram till det röda såg jag att det verkligen var blod som låg här. Kunde det vara från Isaks mamma?

Jag tänkte att jag väl kunde komma tillbaka hit efter jag hämtat Isak och att vi kunde lösa detta fall tillsammans så jag hoppade på cykeln igen och nu hade jag mycket mer fart än tidigare. Jag trampade i full fart och nu var jag snart nära, skulle bara svänga höger efter att den här vägen tagit slut.

Väl framme hoppade jag av cykeln och sprang i full fart till Isaks hus. Jag öppnade dörren och såg Isak krama om sin pappa, och där kom mina minnen fram... från när jag kramade om pappa innan han gick bort, det var tufft att se dom stå där. Men nu skulle jag sluta tänka på det och fråga Isak.

- Vad har hänt? Är det din mamma som är borta? frågade jag med andfådd röst.

Dom kollade på mig ett tag och till slut kunde jag inte vänta och sa i hög röst:

- ÄR det din mamma?

- Ja, vi vet inte vart hon är...

Jag tog Isak och hans pappa i handen och sa:

- Hoppa in i bilen. Jag vet ett ställe där vi kanske är närmare lösningen till att veta vart din mamma är.

Vi sprang i full fart mot bilen och körde mot skogen där jag såg blodet. Vi hoppade ur bilen och Isaks pappa sa:

- Det här kan inte vara hon, det får inte vara hon.

Han ringde till polisen för att vara säker på att det inte var hon. Dom tog DNA test på blodet för att se om det var hon och vi skulle tydligen få svar inom 30 minuter så det var skönt.

Efter 30 minuter så var vi tvungna att åka till polisstationen. Både jag och Isak var superoroliga men vi gick efter Isaks pappa ändå. Han gick i full fart mot disken och frågade med orolig röst:

- Är det hon?

Tyvärr var det hon och nu hade både jag och Isak förlorat en förälder. Vi mådde skit i några veckor med det var bara att fortsätta kämpa.

Lorran0810 aaj tjaaleme

  • Ikon ugglan silhuett

Lina på äventyr

Det var en gång en liten flicka som hette Lina. Lina var en väldigt modig och äventyrlig flicka. En dag bestämde hon sig för att utforska den stora skogen som låg bakom hennes hus.

Lina packade en ryggsäck med mat...

  • Ikon ugglan silhuett

Trick

En gång när jag var på en fest, träffade jag en person som påstod att han kunde göra magiska tricks. Jag var skeptisk, men jag lät honom visa mig ett trick.

Han tog fram en liten ask och bad mig att välja ett kort...

  • Ikon ugglan silhuett

Ekorren

En dag när jag var ute och gick i parken såg jag en liten ekorre som sprang runt i gräset. Den var så söt och jag ville gärna ta en bild av den, men jag hade inte min kamera med mig.

Så jag bestämde mig för att för...

  • Ikon ugglan silhuett

Davids dröm

En gång fanns det en ung man som hette David. Han var en mycket ambitiös och målmedveten person som alltid strävade efter att uppnå sina drömmar. En dag bestämde han sig för att starta sitt eget företag och sälja prod...

  • Ikon ugglan silhuett

Promenaden till drömmen

En dag bestämde sig en ung man vid namn Erik för att ta en promenad genom en park i Uppsala. Han kände sig lite rastlös och ville ha en förändring i sin rutin. När han gick längs med stigen fann han en liten stig som...

  • Ikon ugglan silhuett

Sagan om Sagoön

Det var en gång en flicka som hette Lina. Hon bodde i Amerika men hon skulle flytta till Abu Dhabi till ett hus nära stranden.

En dag hörde Lina ett konstigt rop på hjälp från stranden. Lina sprang fram till stran...

  • Ikon ugglan silhuett

Vänner som fick mig att må bra

Det var den 15:e juni och jag var klar med min fotbollsträning. Jag kommer ihåg att den dagen var jag så trött så att jag somnade på bussen när jag var på väg hem. Jag vaknade av att jag hade missat den stationen jag...

Soptsesth jeatjabistie

Vielie soptsesh
  • Ikon haren silhuett

Ninjah jïh gïermesje

Ikth lij gïermesje, gellieh åejjiejgujmie. Snjåajpelh dej njaelmiej sistie råasoejin. Dellie golme ninjah böötin, jïh gïermesjem bäjjese vaaran nollelin, gropten sijse. Jeehtin desnie gullie. Ninjah gïermesjem geereli...