Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Du är för liten, Pytte!

  • Tjaelije: Ingrid Flygare
  • Bievnije: YaBuV Q
  • Sjiehteles: 6-9 Båeries
  • Dorjesovveme: 13 Snaltjen 2022
Du är för liten, Pytte!

Man bïjre gærja lij:

Idag ska det vara familjedag på hästgården, Pytte har aldrig varit på en familjedag förut. Sonja säger att de kan värma upp innan tävlingen.

De springer ett varv runt hagen. Sonja vann, Jumper blev tvåa och Attila blev trea. Allra sist kom Pytte.

Pytte drömmer att få vinna någon gång. Han tänker att han kanske kan hoppa över ett hinder. Han springer fram till de andra och säger att han vill prova att hoppa över ett hinder. De stora hästarna säger att han är för liten och att han kan skada sina små ben.

Sen börjar hopptävlingen. Tjejer och killar kommer och sätter grimmor på hästarna. Det är bara Pytte som får gå in i stallet. Pytte tycker att det är orättvist. Han gnäggar förtvivlat, men de hör honom inte. De blir ryktade och fastspända.

Pytte tycker att det blir mörkt och tittar på när tävlingen pågår. Han hör jubel. Stallkatten Kakan frågar varför Pytte är kvar inne. Pytte kniper ihop ögonen.

Sen öppnas stalldörren så får Pytte komma ut. Kompisarna pratar om hopptävlingen. Då de små barnen kommer gnäggar Sonja. Stallägaren kommer och säger att de stora hästarna ska gå in, men inte Pytte!

"Du är för liten, Pytte!" är första boken i serien om Ponnyn Pytte.

Maam gærjan bïjre tuhtjim:

Jag tycker att boken är rolig, spännande och sorgsen. Jag älskar Pytteböckerna. Böckerna är lättlästa. Barn som läser lättlästa böcker kan läsa Pytte.