Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Fly för livet!

Jag tittade ut genom en litet titthål mellan brädorna. Det var pappa som hade spikat för fönstret med dem när han fortfarande levde. Utanför fanns två soldater som bar ryska flaggor. Åh nej!

Blixtsnabbt låste jag upp dörren och sprang för livet. Jag gömde mig i en skogsdunge. På avstånd hörde jag röster. Förskräckt såg jag två ryska soldater till. Jag höll andan och lyssnade på vad de sa.

- Vi har letat igenom området. Här verkar inte finnas några fler.

- Bra! Vi berättar för Chefen.

Soldaterna gick iväg.

När de hade gått sprang jag för mitt liv. Jag kom till en bäck. På andra sidan fanns ett fält. Där stod två soldater till. Men de här bar Ukrainas flagga. Jag sprang fram till dem och berättade om soldaterna som var på väg till sin chef. De ukrainska soldaterna tackade för hjälpen.

- Men du kan inte vara ensam här. Det finns fullt av ryska soldater. Vi visar dig till vårt läger. Där är du säker.

Jag följde med soldaterna till sitt läger. Där visade sergeanten mig till ett tält. Där fanns det mat. Jag åt tills jag blev mätt. Nu hade jag lite mer energi.

- Tack, sergeant!

- Sätt dig framför eldstaden så blir du varm.

Jag gjorde som han sa. Där satt även några andra soldater. Jag berättade om mamma och pappa som de ryska soldaterna hade dödat och att jag inte längre hade någon familj. Soldaterna verkade tycka synd om mig. Vi fortsatte prata. När det började mörkna sa de att det var dags att äta middag.

Jag åt tacksamt och satt sen kvar vid bordet med de andra soldaterna. Det fanns ändå inte så mycket annat att göra i lägret. Först när de andra hade ätit klart märkte jag hur trött jag var. Jag bad en av soldaterna att visa mig till tältet med sovsäckar. Jag la mig i en sovsäck och trots att det var kallt somnade jag fort - och för första gången sedan mamma och pappa dog kände jag mig trygg.

SimonSBV aaj tjaaleme

  • Ikon ugglan silhuett

Hejdå, kära plan

Det var återigen dags för en militärövning på Merga Air Force System's största flygbas i Barrelton på Russellöarna. Den här gången skulle vi öva på spaning. Amiral Shard hade varit ytterst kreativ och ställt ut en str...

  • Ikon ugglan silhuett

Jag ska klaga hos chefen!

Albert var ute och körde med sin bil när han såg på en mätare att bränslet nästan var slut. Han svängde av en bensinmack och stannade bilen vid en pump. Men när han skulle tanka upptäckte han att bränslet var slut där...

  • Ikon ugglan silhuett

Tre töntar på Telefonplan

Hej jag heter Tobias. Eller Tönt-Tobias som dom i det coola gänget kallar mig. Jag bor på Telefonplan. Det är ett rätt najs ställe. Dom har en restaurang som serverar fett god sushi och ett fint litet torg med några a...

Soptsesth jeatjabistie

Vielie soptsesh
  • Ikon haren silhuett

Ninjah jïh gïermesje

Ikth lij gïermesje, gellieh åejjiejgujmie. Snjåajpelh dej njaelmiej sistie råasoejin. Dellie golme ninjah böötin, jïh gïermesjem bäjjese vaaran nollelin, gropten sijse. Jeehtin desnie gullie. Ninjah gïermesjem geereli...