Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Isa på hemligheternas ö

Det var en vanlig dag när Isa skulle gå till skolan. När hon kom till skolan så märkte hon att något inte var rätt. Alla som var där hade ett rivmärke i sitt ansikte. Alla verkade bete sig vanligt tills hennes bästa kompis gick fram till henne med en kniv i handen. Hon hörde en svag röst som sa till henne:

- Isa vakna!

Hon tänkte inte så mycket på det. Hon var på väg att titta upp igen på sin bästa kompis. Men det var för sent för hon hade redan blivit mördad. Isa vaknade med en lättnad. Hennes mamma ropade på henne.

-Det är frukost Is.

Hon gick till köket och på bordet såg hon en hög med pannkakor. Hon började trycka i sig en massa pannkakor.

När hon hade ätit sig mätt så gick hon för att byta om. Sedan gick hon till skolan. Första lektionen var engelska. Sedan hade de rast. Hennes bästa kompis kom fram till henne. Isa tittade på hennes ansikte.

- Inga rivmärken, viskade hon.

- Va? sa hennes bästa kompis.

- Inget, svarade Isa.

När de gick in igen så hade de matte. De fick titta på en kortfilm. Isa somnade.

När hon vaknade så var hon på en konstig ö i mitten av havet. Hon trodde att det var en dröm så hon nöp sig själv men det gjorde bara ont. När hon märkte att hon inte drömde så blev hon rädd. Hon var helt ensam på en öde ö utan mobil.

Det var så kallt så hon hämtade några pinnar för att göra en eld. När hon hade gjort en eld så värmde hon sig. Hon började tänka på hur hon skulle dö. När hon såg att det fanns en massa fruktväxter uppe på toppen av ön så började hon genast att klättra upp. Hon kom upp till toppen och tog med sig så mycket frukt hon kunde. Hon gick ner till elden igen. När det började bli mörkt så började hon att hämta träbitar för att bygga en liten sovplats.

När hon hade byggt klart sovplatsen så var det redan mörkt. Hon gick och la sig i sin träsäng. Hon var så trött att hon glömde att släcka elden.

När hennes mamma märkte att Isa inte kom hem från skolan så ringde hon direkt till polisen. Polisen hade själv en förlorad dotter. Polisens dotter hade försvunnit från skolan och sedan hittade de henne död i ett ödehus. Polisen och mamman började direkt att leta efter Isa.

Några dagar senare när de när de hade sökt igenom hela stan så tappade de hoppet. Tills mamman hörde från en av Isas vänner.

-Isa? Sist jag såg henne så sov hon i klassrummet, sa hennes kompis.

-Tack, sa mamman.

Isas mamma gick till skolan när den var stängd. Hon gick in i Isas klassrum och satte sig på Isas bänk. Till slut så somnade hon.

Isa bestämde sig att göra en båt och leta efter land. Hon hittade trästockar och stora blad och började att bygga. I slutet av dagen så var den klar. Hon gick och la sig. Nästa dag så tog hon båten och åkte ut till det stora havet.

Hennes mamma vaknade upp på samma ö som Isa. Hon började direkt att leta efter sin dotter. Hon letade över hela ön. I slutet av dagen så hade hon fortfarande inte hittat henne. Hon hade bara hittat sovplatsen.

Men bladen som hade varit som golv var borta. Hon hämtade några andra blad som golv. Sedan gick hon och la sig.

Nästa dag så hittade hon byggmaterialet som Isa hade använt för att bygga båten. Hon ställde sig på en kant och tittade om hon kunde se Isa. Men där fanns ingen Isa. När hon nästan hade gått runt hela ön så ramlade hon i havet. Hon kunde inte göra något, vattnet var konstigt. Man kunde inte simma i det.

Isas mamma började tappa andan. Till slut så svimmade hon. När hon öppnade ögonen igen så såg hon ett helt skelett under ön. Det såg ut som en megastor T-Rex. Hon stelnade till en stund och sedan så började hon direkt att ta sig upp till ytan.

På vägen upp såg hon ett djur som liknade en haj. Det var en haj fast bara skelettet. Isas mamma började skynda sig. När hon kom upp till land så började hon bygga på en träbåt. Hon jobbade så hårt att hon hann klart på halva dagen. Efter den långa farliga dagen så gick hon och la sig.

Isa var på väg till en annan ö. Det var snart slut på mat och hon hade inte sovit på flera dagar. I sista sekund så såg hon en ö lite längre bort. Hon använde sina nödvändighetsflingor så att hon skulle orka den sista biten. När hon kom till ön drog hon upp båten på land och la sig på sanden. Hon somnade.

När hon vaknade så hade det blivit en ny dag. Hon började direkt att leta efter mat. Hon fångade lite fisk. Hämtade lite pinnar och gjorde upp en eld. Hon lagade fisken. Det var gott men konstigt. Hon föll mot sanden.

Hon vaknade och hade ont i magen. Hon tänkte på sin mamma och hur orolig hon måste vara.

Tack att du läste min bok och sorry att den är så lång.<33

nemesisjul aaj tjaaleme

  • Ikon ugglan silhuett

Den hemsökta stranden - Del 1

Det var en gång en flicka som hette Katy. Hon var tio år. Hennes familj var ny i Blommonstaden. Så de kände inte till stadens mörka hemlighet. Katys familj skulle till en strand. Men ingen var där. Det enda Katy så...

  • Ikon ugglan silhuett

Bensinstopp - Del 1

Det var en gång en bil som hette Rasmus. Han bodde i en stad som kallades Lingvägen. Där bodde han med sina föräldrar Kity och Anton. En dag skulle han till Busfabriken, men han fick slut på bensin. Han stod på väg...

Soptsesth jeatjabistie

Vielie soptsesh
  • Ikon haren silhuett

Ninjah jïh gïermesje

Ikth lij gïermesje, gellieh åejjiejgujmie. Snjåajpelh dej njaelmiej sistie råasoejin. Dellie golme ninjah böötin, jïh gïermesjem bäjjese vaaran nollelin, gropten sijse. Jeehtin desnie gullie. Ninjah gïermesjem geereli...