Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Spöket

För länge sen i skogen, så fanns det ett slott. Det var läskigt och gammalt och ingen visste om det. En flicka gick en kväll i skogen, hon hette Sandra. Plötsligt såg hon ett spöke, det var stort och alldeles vitt. Spöket sa: Här, ta nyckeln och gå till slottet bakom de gamla träden. På slottets dörr finns en symbol samma som den här nyckeln.

Sandra gjorde det och kom fram till slottet. Hon öppnade dörren. Den var rostig och jättetung. Där inne såg hon en vampyr! Sandra skrek det hårdaste hon kunde. Vampyren skrek det hårdaste han kunde. Aaaaaaaaahhhh! Sen blev de tysta. Båda hade blivit rädda av varann. En vampyr som blir rädd för en flicka, det kändes löjligt.

Vampyren sa: Gå upp till vindan och träffa damen Sofia. Hon har varma bullar med oboy! Okej, sa Sandra. Och så gick andra upp till vindan. Damen såg jättegammal ut, nästan som att hon var över 100 år men hon var snäll och glad att få träffa Sandra. De pratade och tänkte börja sticka strumpor tillsammans.

Men då hördes ett mystiskt ljud. Det lät som en häxa! Damen Sofia blev rädd och förvandlade sig till katt. Sandra var ensam kvar i vindan, katten sprang under en säng. Häxan ropade: Nååågon som vill sova i en gryyyytaa??? Aha, lilla flicka, vill du sova i min gryta? Ha ha ha!!

Nej det vill jag inte! sa Sandra. Häxan blev jättearg på Sandra. Vill inte? Jasså då hamnar du i min finka i källarhålan istället. Där får du stanna utan mat och svälta. Sen ska jag ändå sätta dig sen i min stora gryta och koka dig till häxsoppa!! Det blir en bra soppa att bjuda till mina häxkompisar. Ha ha ha!

Häxan kastade ner Sandra i källarhålan och dörren låstes av sig själv. Åh nej, hur ska jag komma ut härifrån. Jag vill hem till mamma och pappa. Varför lyssnade jag på spöket i skogen, han lurade att jag skulle gå hit. Nu bli jag uppäten och ingen hittar mig.

Plötsligt hör hon en katt säga Mjaaauuu. Bakom henne på golvet var en brun katt. Det var damen Sofia, hon förvandlade sig till en dam igen. Oj oj, vad synd att häxan kom och fångade dig. Hon har varit bortrest flera dagar, det har varit så skönt. Alla är rädd för henne på slottet.

Sen berättade damen Sofia att alla på slottet blivit förtrollade. Vampyren var egentligen en snäll kung. Häxan var en prinsessa och damen Sofia var egentligen en drottning. Hon var förtrollad till en gammal tant som blev en katt varje gång hon blev rädd. Alla deras arbetare på slottet hade blivit förtrollade till fåglar och kaniner.

Enda sättet man kunde få bort förtrollningen var att hitta en nyckel till slottets hjärta. Men ingen fattar vad det är så vi måste vara förtrollade hela livet. Sandra ville ut från finkan. Hon kom på en ide. Om tant Sofia kunde bli en katt så ryms hon genom gallret och kan smyga till häxan och ta häxans nycklar till finkan.

Tant Sofia lyckades bli en katt och tog nycklarna, sen kom Sandra lös. Hon sprang det fortaste hon kunde ut från slottet. När hon skulle stänga slottets dörr såg hon den där symbolen som var på dörren som spöket i skogen hade sagt. Det var ett hål i symbolen. Då kom hon på vad tant Sofia sa att man skulle hitta en nyckel till slottets hjärta. Sandra hade kvar nyckeln som spöket gav i skogen. Hon satte nyckeln i hålet i symbolen och nyckeln fastnade.

Plötsligt blev hela slottet vitt och det började växa rosa blommor. Vampyren blev en kung igen. Tant Sofia blev drottningen igen och den dumma häxan blev deras prinsessa igen. Alla blev glada igen. Sandra hade hjälpt dem. Hon sprang jättefort hem till sin mamma och pappa och hon lovade att hon aldrig mer går ensam i skogen igen.

Slut.

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Tjej och spegel

Var en gång en tjej som hade förlorat sin mamma. Så hon gick ut i skogen för det fanns ett rykte att det fanns en spegel som man kunde prata med de döda med. Det fanns massor av monster i skogen, varulvar som den här...

  • Ikon ugglan silhuett

Svarta madam

Tre tjejer går till en toalett på skolan och säger Svarta madam åtta gånger. Sen när dom går ut ur toaletten ser dom Svarta madam i korridoren som jagar dom.

  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...

  • Ikon ugglan silhuett

Duo och Kattis

Hej, vi heter Duo och Kattis.